Hrací koutek pro předškoláky a školáky

Některými z nás konec léta rezonuje do té míry, že třídíme oblečení, probíráme se věcmi a upravujeme domov na blížící se podzim. Přebíráme hračky v dětském pokoji a odnášíme ty, se kterými si už naše děti dávno nehrají a ze kterých přes léto opět tak nějak vyrostly:) Pokud se vaše ratolesti navíc dostávají do věku předškoláků nebo školáků, možná hledáte i nové aktivity, které vaše děti během následujících podzimních měsíců nejen zabaví, pobaví, ale také něco naučí. Přinášíme několik tipů na vybavení a doplňky do pokojíčku, které by v jejich království rozhodně neměly chybět. 

Activity boardy 

324 

O activity boardech jste už jistě dost slyšeli. Tyto neuvěřitelné desky zabaví na velmi dlouhou dobu i to nejvíce znuděné dítě:) Obsahují mnoho prvků, které se děti postupně učí ovládat a přitom rozvíjí svou jemnou motoriku a další důležité kognitivní dovednosti. Ovládání desky vyžaduje trpělivost a zručnost, které se procvičují velice hravou formou. Menší děti se zaměřují například jen na barvytvary, zatímco starší děti už nalézají různá využití předmětů a vztahy příčiny a následku. Hračka tak vydrží v dětském pokojíku několik let a stává se opravdu oblíbeným doplňkem.

 

Učící věže 

Facebook Ads (58)

 

Učící věže jsou v rodinách velmi oblíbené. Umožňují dětem už od útlého věku zapojovat se do každodenní činnosti rodičů. Navíc je velice snadno přestavíte na dětský stůl a židličku. Na zadní straně je zakomponovaná také křídová tabule, kam si děti mohou zapisovat nebo kreslit své důležité životní poznámky:) 

 

Stylové tapety na zeď 

 337

Nejedno dobrodružství vznikne díky nádherným designovým samolepkám a tapetám na zdi! Podmořský svět, safari, výprava za dinosaury nebo let s astronauty do vesmíru? Tyto nádherně vykreslené příběhy vám dokonale oživí dětský pokojíček a vtáhnou vaše děti do světa jejich úžasné fantazie. 

  

Sedací pytle 

149

Velmi oblíbeným doplňkem pro menší, ale i dospívající děti jsou sedací vaky. Tento pohodlný doplněk bývá po mnoho let velmi využívaným společníkem právě v dětských pokojích. Nejmenší miminka na něm zažívají své první hry a mazlení, batolátka na něm zkouší akrobatické kousky a větší děti obvykle spokojeně relaxují, čtou dobrodružné knihy nebo vedou pozemní bitvy s kamarády:)

 

Multifunkční pohovka

1_3

Místo pro odpočinek, relaxaci, ale také nákladní auto, kosmická raketa, tajný bunkr nebo třeba hrad pro princezny - to vše se skrývá v úžasné modulární pohovce! Fantazii se opravdu meze nekladou! Z dětí se stanou malí architekti, kteří si mohou zábavnou cestou postavit místo snů. Nespočet kombinací rozvíjí dětem fantazii a kreativitu, ale také vybízí k pohybu a zábavě. Pratelný potah navíc zajišťuje snadnou údržbu. Mrkněte na pohovku v akci.

 

Dětská knihovna 

3_3

 

A právě vedle sedacích pytlů se nabízí umístit třeba dětskou knihovnu!:) A ne jen tak obyčejnou, například ve tvaru krásného domečku. Tento oblíbený kousek má také více způsobů využití podle aktuálních preferencí vašich dětí, kromě stylové knihovny a úložného regálu na hračky může posloužit jako například dočasné loutkové divadlo, domeček pro panenky nebo parkovací dům na auta:) 

 

Vzdělávací tabulce s magnetickou mapou světa 

Blog obrázky (13)

Pokud hledáte jen menší prvky, doporučím například vzdělávací Montessori tabuli. Z jedné strany magnetická mapa světa v angličtině, z druhé tabule s fixem. Tato nádherně vyrobená hračka nejen že podporuje ve výuce angličtiny, ale díky mapě a krásným dřevěným prvkům (kontinenty, lodě, letadla, rakety, zvířata) je skvělou hračkou pro všechny malé průzkumníky zajímající se o svět kolem sebe.

  

Učící deska 

Blog obrázky (14)

 

Tato senzorická deska na zeď je jedna z nejzajímavějších hraček pro všechny, které baví čísla. Hezkou a zábavnou formou provádí světem počítání a povzbuzuje k prvním matematickým úkonům a operacím. Posuvné bludiště navíc dětem zlepšuje zručnost a přesnost.

TIP:

Pokud sáhnete po čemkoliv z naší kategorie vzdělávacích hraček, neuděláte chybu a dopřejete vašim dětem smysluplnou zábavu plnou poznání.

 

Pro příznivce Montessori pedagogiky máme samostatný článek s tipy na perfektní hračky a Montessori pomocníky. A pokud Montessori neznáte, v článku vám vysvětlíme i základní principy této oblíbené metody a možná se z vás stane fanoušek. :)

Pokud máte doma prvňáčka nebo malého školáka, mrkněte na naše tipy jak zařídí pokojíček právě pro ně

5_2

O zábavu v dětském pokoji se můžete postarat mnoha způsoby. Jsou však hračky a doplňky, které vašim dětem dokáží během hraní rozvinout a zlepšit spoustu dovedností nebo je něco nového naučit. Ať už vyberete cokoli, nezapomeňte se s dětmi alespoň na nějaký čas hry či aktivity zúčastnit, protože právě tím jim připomenete to nejdůležitější - trávit čas společně:) 

Vaše Tereza z Monbaby

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz