Cestování s dětmi - nejlepší pomocníci na cesty

Léto a prázdniny! To znamená pro většinu rodin dovolenou, výlety, návštěvy a zážitky! Ale s tím také spojené přejezdy a někdy i dlouhé hodiny “zábavy” v dětských autosedačkáchAť už vás s vašimi malými miláčky čeká během léta cesta dlouhá nebo krátká, v autě, v letadle nebo třeba vlaku, nezapomeňte se na tento “přejezdový” čas řádně připravit. Cesta vám pak bude hezky ubíhat a pokud si vyberete správné společníky, můžete z ní pro vaše malé udělat velmi příjemný zážitek:)

Facebook Ads - 2024-07-08T120806.858

Praktické tipy pro rodiče

Pokud se chystáte na jakékoli delší cestování s dětmi, vždy doporučujeme připravit si speciální zavazadlo právě na čas v dopravním prostředku. Ať už je to malý sáček nebo velký batoh, mělo by být vždy při ruce a plné dobře vybraných, zajímavých věcí:)

V ideálním případě plánujte předem a připravte si seznam aktivit a her, kterými byste mohli během cesty vaše malé zabavit. Zkuste přirozeně vybrat co nejvíce skladné a přenosné věci. Velmi vděčné bývá přibalit sebou mezi oblíbené stálice nějaké překvapení, novou věc:) Během cesty pak hračky vytahujte vždy postupně, nikdy ne všechny najednou. Nechte si nějaké žolíky pro náročnější chvíle, udržíte tak dětskou pozornost o dost déle:) 

Hračky vhodné na cesty

Jako inspiraci jsme pro vás připravili seznam hraček podle věku dětí, která je na cestě i následné dovolené zaručeně zabaví:)

Hračky pro nejmenší miminka

Ti nejmenší bývají samozřejmě velmi nenároční - kromě pohodlné a bezpečné sedačky, maminky vedle sebe, zajištění mlíčka a spánku nepotřebují téměř nic:) My doporučujeme mít vždy sebou všestrannou mušelínovou plenku, kterou můžete miminko přikrýt, uklidnit, podle potřeby zastínit, případně zabavit, pokud si s ním během cesty budete hrát na schovávanou vašeho obličeje:) Jako ideální hračka pro nejmenší skvěle slouží jednoduchá první knížka nebo příjemný usínáček. 

 

Hračky pro batolata ve věku 1-3 roky

Pro tuto věkovou kategorii jsou na cesty ideální všelijaké magnetické stavebnice a puzzle - díly vám budou během cesty krásné držet a nebudou se ztrácet :) Skvěle se děti zabaví také s kreslící tabulkou, na kterou děti mohou kreslit a mazat pořád dokola. 

Hodně zábavy zajistí sedmistranná manipulační kostka či vždy oblíbené vkládací puzzle. Skvělou volbou (nejen pro děti ale i pro nás dospělé:) jsou také zábavné balanční hry 

 

Pokud míříte na pláž či kamkoli k vodě, nezapomeňte pořídit správnou výbavu - například jednu z těchto krásných sad. Protože voda, písek a 215 bábovek denně, to je záruka jistoty:) Pro fajnšmekry (a tatínky:) doporučujeme set s míchačkou!. Tu si na pláži dobře hlídejte, protože ji bude chtít každý:))

 

Pokud vaše letní kroky míří například pod stan nebo kamkoli do přírody, skvělý nápad je vzít si sebou dřevěnou kuličkovou dráhu, na kterou můžete třeba v lese hezky navázat a pokračovat v jízdě!

Hračky pro děti ve věku 3-5 let

Kromě oblíbených knížek, omalovánek nebo dětských karet, ocení děti v tomto věku například stavebnici s barevnými sklíčky, šikovné ručičky pak na dlouhou dobu zabavíte například provlékáním provázků. Naprosto skvělá je tato magnetická krabička, která nabízí mnoho způsobů použití každého jednotlivého předmětu či vzdělávací magnetické puzzle uzpůsobené právě na cesty. Pokud vaše děti baví spíše logické přemýšlení, tohle počítání je bude zaručeně bavit!

 

Snad v každém věku je jistotou dobré zábavy přenosná fotbalová branka s míčem na rodinná sportovní klání:) Velmi rychle ji postavíte a složíte kamkoli:)

Určitě si na cestovní seznam zařaďte i audioknihy a podcasty. Stáhněte si předem vybrané pohádky nebo zábavné vyprávění, které mohou děti poslouchat například během cesty v autě. Pro náročnější řidiče nebo spolucestující v letadle můžete větším dětem pořídit dětská sluchátka:) 

A co dělat na samotné dovolené? Skvělá hra pro celou rodinu je tato dřevěná věž - nezabere moc místa a zabaví vás na dlouhé hodiny! A rozhodně nezapomeňte pro malé turisty dětský fotoaparát!:)

 

Pokud máte z delších cest se svými potomky obavy, pevně věřím, že budou zbytečné:) Děti bývají skvělí parťáci nejen na cesty, uvidíte! A pokud si tašku s hračkami zapomenete omylem doma - vždycky je tu jídlo a rodinná soutěž ve zpěvu!:) 

Další tipy jak zabavit dítě v autě bez tabletu nebo telefonu najdete v našem článku ZDE

Tak krásné léto a šťastnou cestu!

Tereza z Monbaby 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz